Isparta Meslek Yüksek Okulu Naci Karaduman Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler de katıldı. Isparta Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Özaltın’ın açış konuşmasıyla başlayan toplantıda  Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve meslek yüksekokullarının geleceğine ilişkin görüşler paylaşıldı. Özaltın konuşmasında, meslek yüksekokullarının geleceğine yönelik Haziran 2019’da büyük bir sempozyum düzenlemeyi düşündüklerini ve bu çerçevede uygulamalı eğitimin temellerinin nasıl atılacağına ilişkin bir yol haritasının belirlenmesinin mümkün olduğuna dikkat çekti. Özaltın, Isparta Meslek Yüksekokulu’nun akademik ve idari personelinin istek ve beklentilerine ilişkin de bilgi verdi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler de toplantıda yaptığı konuşmada Isparta Meslek Yüksekokulu’nun yeni üniversitenin öğrenci sayısının yüzde 20’sini oluşturduğunu, bu çerçevede genel olarak meslek yüksekokullarını çok önemsediklerini söyledi. Bu çerçevede hemen hemen bütün birimlerin akademik kurul toplantılarına katıldığını belirten Diler, uygulamalı eğitimin nasıl bir modelle temellendirileceğine ilişkin bilgi verdi. Diler, meslek yüksekokullarının uygulamalı eğitim vermesine ilişkin 3 dönem teorik ders 1 dönem işyerinde uygulamayı kapsayan bir modele geçmeyi planladıklarının altını çizdi ve “Biz uygulamalı eğitimin modelini oluşturacağız” dedi.

Isparta Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Akademik Kurul toplantısı dilek ve temennilerin dile getirilmesiyle sona erdi.