16 Ekim 2018 Salı

Yüksekokul Müdürlüğüne Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan ÖZALTIN Atandı

01 Ekim 2018 Pazartesi 10:43 tarihinde eklendi | 1436 defa okundu
Dış Ticaret Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan ÖZALTIN, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın İbrahim DİLER tarafından Isparta Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'ne vekaleten atandı.
1977 yılında Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde doğan Özaltın, Nazilli Sümer İlköğretim Okulu, Nazilli Sümer Ortaokulu ve Nazilli Lisesi’nden mezun oldu. Erken yaşlarda, sosyal yaşamını Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 09.10.1937’de açılışını yaptığı Sümerbank Nazilli Basma Sanayii Müessesesi lojmanlarında ve sosyal tesislerinde, Sümer Mahallesi’nde, tatil dönemlerini ise Aydın’ın Karacasu ve Kuşadası İlçeleri’nde aile büyükleriyle birlikte sürdürdü.

1989 yılından itibaren özel sektörde çalışmaya başlayan Oğuzhan Özaltın, sırasıyla Erol Elektronik-Nazilli, Yonca Sarrafiye-Nazilli, Diana Beach Resort-Kuşadası, Mayflower-Kuşadası, The Cavern-Kuşadası, Panorama-Kuşadası, KoçAllianz Sigorta-Kuşadası işletmelerinde görev yaptı. İlk defa, 1995 yılında lisans öğrenimi için Isparta’ya gelen Oğuzhan Özaltın, Türkiye Cumhuriyeti Süleyman Demirel Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Ardından yüksek lisansını T.C. S.D.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı’nda, doktorasını ise aynı enstitüde Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda tamamladı. Akademik kariyerine 2001 yılında T.C. S.D.Ü. Gelendost Meslek Yüksekokulu’nda başlayan Oğuzhan Özaltın, öğretim görevlisi, bölüm başkanlığı, yüksekokul sekreterliği, harcama yetkilisi pozisyonlarında çalıştı. 2016 yılında aynı üniversitedeki Isparta Meslek Yüksekokulu’na Yrd. Doç. Dr. atandı.

Özaltın, 2018 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak akademik kariyerini sürdürmektedir.