Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:02

Değerli Öğrencilerimiz;

 

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Final, Bütünleme ve Tek Ders Sınav Programlarına aşağıdaki listedeki linklerden ulaşabilirsiniz. Program e-tablo olarak düzenlenmiş olup canlı ve güncellenebilir içeriğe sahiptir. Sınav tarihine kadar programlarda yapılabilecek güncellemeler nedeni ile Öğrenci Bilgi Sistemlerinizden kontrol etmenizi önemle rica eder, sınavlarınızda başarılar dileriz.

 

Sınavlara ilişkin kural ve dikkat edilmesi gereken unsurlar için tıklayınız(MUTLAKA OKUYUNUZ!)

SINAV KURALLARINA İLİŞKİN ÖNEMLİ BAŞLIKLAR

Çevrimiçi test şeklinde yapılacak Final/bütünleme/tek ders/ek (azami süresini dolduran öğrenciler için) sınavlarında aşağıdaki hususlara dikkate edilmelidir;

a) Sistemde görünen sınavın açılacağı tarih/saat ve sınavın biteceği tarih/saat öğrencinin bu dersin sınavına başlayabileceği zaman dilimini; sınav süresi ise öğrencinin sınav sorularını gördükten ya da sınava başladıktan sonra soruları cevaplamak için kullanabileceği maksimum süreyi ifade etmektedir. Bir öğrencinin sınava girebileceği son süre sınavın biteceği saattir. Bahar yarıyılında sınav sürelerinin tanımlanmasında yetki ve sorumluluk dersin sorumlu öğretim üyesindedir. ÖĞRENCİLER SINAVIN BAŞLANGICINDAN SONRA 10 DK İÇERİSİNDE SINAVA BAŞLAMALIDIR.

**Örneğin sınav saat 15:00 da başlamış ise 15:10’a kadar sınava girmek zorundadır.

b) Cevaplama sırasında bağlantıda bir kopma ve/veya sistemden çıkma söz konusu olduğunda bir öğrencinin bir sınavda en fazla üç kez sisteme giriş yaparak sınavını tamamlaması zorundadır. Bu giriş hakkı ilk 10 dk içerisinde geçerlidir.

c) Sınav süresi öğretim üyesi tarafından 30 dakika olarak tanımlanmış ise, öğrenci soruları cevaplamaya başladığı andan itibaren bu süre başlar ve 30 dakika dolduğunda da sistem otomatik olarak kapanır.

d) ÖĞRENCİ GÖRDÜĞÜ BİR SORUYA TEKRAR GERİ DÖNME İŞLEMİ YAPAMAYACAKTIR. ÖĞRENCİ CEVAPLAMAK İSTEMEDİĞİ SORUYU BOŞ BIRAKABİLİR. 

Açık uçlu (klasik), Ödev ve Proje için,

a)Sınav sorularının yayınlanma ve yayında kalma süresi aynı süreyi ifade etmektedir. Sınav saati başladığında İLK 10 DK İÇERİSİNDE öğrenciler ödev veya proje sınavlarını görebilecek ve soruları indirebileceklerdir. 10 dk sonra sisteme giren öğrencinin soruları görme ve cevaplarını yükleme hakkı olmayacaktır. Sınav süresi bittiğinde sistem otomatik olarak yüklemeye kapanacaktır. Özellikle yüklemede gecikme yaşayan öğrencilere en az 5 dk önce yükleme yapması tavsiye edilir. ÖĞRENCİLER SORULARI İNDİRDİKTEN SONRA HEMEN SİSTEM İLE İLGİLİ YÜKLEME TESTİ YAPMALIDIR. TEST AMAÇLI BOŞ BİR EVRAK YÜKLEDİKTEN SONRA TEKRAR SİLİNEBİLİR.

NOT: Öğrenciler, sınav süresi içinde sınavlarını tamamlayıp sisteme yüklemekle sorumludur. İlgili dersin öğretim elemanının e-posta adresine gönderilen cevaplar değerlendirmeye alınmayacaktır.

FİNAL SINAVLARI

Final Sınav Programları için tıklayınız

BÜTÜNLEME SINAVLARI

**BÜTÜNLEME SINAVLARINA GİRMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN BÜTÜNLEME BAŞVURUSU YAPMASI ZORUNLUDUR. 6-7 Temmuz 2023 tarihleri arasında bütünleme sınavı başvurusu yapmayan öğrenciler bütünleme sınavlara giremez. 

Bütünleme Sınav Programı için tıklayınız

TEK DERS SINAVLARI

**TEK DERS SINAVLARINA GİRMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN TEK DERS BAŞVURUSU YAPMASI ZORUNLUDUR. 24-25 Temmuz 2023 tarihleri arasında tek ders sınavı başvurusu yapmayan öğrenciler tek ders sınavlara giremez. 

Yüksekokulumuzda açılacak tüm "Tek Ders Sınav"ları 28.07.2023 Cuma Günü Saat 15.00'da online olarak OBS sistemi üzerinden yapılacaktır.

Tek Ders Sınavı Başvuru Sonuçları İçin tıklayınız

Öğrencilerimiz için uzaktan öğretim sınav işlemleri yardım sunusu

YARDIM İÇİN

0246 214 6175- 0246 214 6181- 0246 214 6185- 0246 214 6176- 0246 214 6183 NOLU TELEFONLARI ARAYABİLİRSİNİZ