Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:02

Ders çakışması dolayısıyla kaydını kesinleştiremeyen öğrencilerimizin dikkatine;

Bildiğiniz üzere OBS üzerinde ders kaydı yapılırken sistemimiz çakışma kontrolü yapmakta ve çakışan dersler seçilememektedir. Aşağıdaki konuları göz önünde bulundurarak kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz:

1-  Öncelikle yönetmeliğimiz gereği alt dönemlerden derslerinizi almalısınız.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği Madde 25 (5) Tekrarlanan derste, önceki not ne olursa olsun, alınan son not geçerlidir. Alttan devam zorunluluğu olan dersler ile ilk defa alınacak derslerin ders programında çakışması halinde öğrenci, bu derslerden alt yarıyılda olan dersi almak zorundadır. Öğrenci birinci öğretim öğrencisi ise bu derslerden birini birinci öğretimin varsa diğer şubesinden ya da ikinci öğretimden, öğrenci ikinci öğretim öğrencisi ise bu derslerden birini ikinci öğretimin varsa diğer şubesinden ya da birinci öğretimden alabilir. Öğrencinin öğrenim gördüğü programın şubesi ya da diğer öğretim türü yoksa öğrenci dönem dersini bırakır, alttan dersi alır.

2-  Alttan dersleriniz eklenmesi tamamlandıktan sonra mevcut döneminizden zorunlu olan derslerinizi de eklemeye çalışmalı ve eğer çakışma var ise bu çakışma hata mesajını mutlaka görüntülemelisiniz. (Mevcut döneminizdeki dersinizin çakıştığını kesin olarak bilseniz dahi dersi yine de seçmeye çalışmalı ve çakışma hata mesajının görüntülendiğinden emin olmalısınız.)

3-  Eğer önce mevcut dönem dersini seçmişseniz ve seçilen bu ders alt dönemden bir dersiniz ile çakışıyorsa; seçmiş olduğunuz mevcut dönem dersini çıkarmalı, çakışma yaşanan alt dönem dersini seçmelisiniz. Bu işlemin ardından mevcut dönem dersini tekrar eklemeye çalışmalı ve bu dersin alt dönem dersi ile çakıştığını bilmenize rağmen hata mesajını tekrar görüntülemelisiniz. 

Bu yukarıda durumlarla karşılaşan öğrencilerimiz aşağıdaki formu eksiksiz olarak doldurup ilgili tarihler arasında bölüm sekreterliğine iletmek zorundadırlar.

Ders çakışma dilekçesi ve formuna ulaşmak için tıklayınız