Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:02

Değerli öğrenci arkadaşlarımız,

Yüksekokulumuzda, her Eğitim-Öğretim döneminde 3 ve 4. yarıyıllarda bir dönem olmak üzere yapılmakta olan “İşyeri Eğitimi” dersi ve bu derse yönelik işyeri uygulaması 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz dönemine ait bilgiler şunlardır;

*Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Meslek Yüksekokulları İşletmede Mesleki Eğitim Uygulamaları Usül ve Esasları madde 5(1) kapsamında Öğrencinin İşletmede Mesleki Eğitim Uygulaması yapmak üzere işletmelere gidebilmesi için Genel Ağırlıklı Not Ortalamasının (GNO) 1.8 veya üzeri olması ve gideceği dönem itibarı ile önceki dönemlerden devamsız veya almadığı dersi olmaması ön şarttı bulunmaktadır.

* Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Meslek Yüksekokulları İşletmede Mesleki Eğitim Uygulamaları Usül ve Esasları madde 5(4) kapsamında Öğrenci, İşletmede Mesleki Eğitime gideceği dönem İşletmede Mesleki Eğitim dersi yanında devamını alıp başarısız olduğu dersleri ve uzaktan eğitim metodu ile YÖK zorunlu derslerini alır.

İşletmede Mesleki Eğitim Dersi ile birlikte devam koşulunun sağlanmadığı dersler(NA ve daha önce hiç alınmamış dersler) aynı anda alınamamaktadır. Sistem üzerinden buna dikkat etmeyen öğrenci arkadaşlarımızın dersleri sistemden silinecektir.

*Bahar dönemi için işyeri eğitimi dönem tercihi yapılmış ve kabul edilmiş olsa bile eğer ki öğrencinin GNO’su 1,8’in altına düşmesi ya da NA dersi bulunması halinde öğrencimiz bu dönem işyeri eğitimine gidemez.

Dönem tercihi ve staj planlamalarınızı bu durumu dikkate alarak yapmanız önemle duyurulur.

İşletmede Mesleki Eğitim Dersinden Muaf Olmak İsteyen Arkadaşlarımız için;

*Aşağıdaki takvim aralığımda MEYOK sayfasındaki bilgilendirmeler ve ilgili belgelerle yapması gerekmektedir.

*Başvuru yapabilmesi için öğrencimizin en az 75 gün eğitim aldığı programla ilgili bir işte sigortalı olarak çalışmış olması ve bunu SGK ayrıntılı dökümünde meslek kodları çerçevesinde kanıtlıyıcı belgelerini eklemesi gerekmektedir.

 

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Meslek Yüksekokulları 2023-2024 Güz Dönemi işletmede mesleki eğitim takvimi ve iş akış şeması ve takvimi için tıklayınız

İşyeri Eğitimi Sürecinde kullanılacak evraklar için tıklayınız

Isparta MYO için ayrılan kontenjanlar için tıklayınız