Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:02

ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ

ISPARTA MESLEK YÜKSEKOKULU

SINAVLARDA UYULACAK KURALLAR

 

  • Sınav Öncesi Uyulacak Kurallar
    1. Öğrenci kimlik belgesinin aslı veya öğrenci işleri bürosundan alacağı onaylı öğrenci belgesi olmayan öğrenci sınava alınmaz.
    2. Öğrenci sınava gelirken yanında tükenmez kalem, silgi, kalemtıraş ve kurşun kalem bulundurmak zorundadır. Sınav esnasında kalem, silgi, kalemtıraş vb. materyal alışverişi kesinlikle yasaktır.
    3. Öğrenciler cevap veya optik okuyucu kağıdını eksiksiz doldurmak zorundadır. Eksik veya hatalı kodlamalardan öğrenci sorumludur.
    4. Sınav esnasında cep telefonun kapalı tutulması zorunludur. Cep telefonu kapalı olmadığı tespit edilen öğrenci hakkında öğrenci disiplin yönetmeliğine göre işlem yapılır.

 

  • Sınav Esnasında Uyulacak Kurallar
    1. Sınav süresince salonda tek yetkili gözetmendir. Öğrenciler görevlilerin her türlü uyarısını dikkate almak zorundadır. Gözetmen isterse öğrencilerin oturma düzenini değiştirebilir. Ayrıca kurallara aykırı davranış gösteren öğrenciler hakkında hukuki işlem yapılır.
    2. Sınavın başlamasından itibaren ilk 15 (on beş) dakika geçtikten sonra sınava gelen öğrenci kesinlikle sınav salonuna alınmaz.
    3. Öğrenciler sınav başladıktan sonra ilk 15 (on beş) dakika sınav salonundan ayrılamazlar.
    4. Hastalık vb. mazeretleri olanlar önceden durumu sınav sorumlusu veya gözetmene bildirmek zorundadır.

 

  • Genel Olarak ve Sınav Sonrası Uyulacak Kurallar
    1. Sınav evrakını teslim eden öğrenci sınav salonundan sessiz bir şekilde ayrılır. Sınav salonunu terk eden öğrenci her ne sebeple olursa olsun tekrar salona alınmaz.
    2. Sınav kağıdını teslim ederek sınav salonunu terk eden öğrencilerin sınav bitmeden önce sesli olarak koridorda sınav sorularını değerlendirmeleri kesinlikle yasaktır.
    3. Sınav kurallarına uymayanlar hakkında disiplin soruşturması başlatılır.
    4. “Yükseköğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliği”ne göre kopya çekmeye teşebbüs etmek kınama, sınavlarda kopya çekmek veya çektirmek bir yarıyıl uzaklaştırma, Sınavlarda tehditle kopya çekmek, kopya çeken öğrencilerin sınav salonundan çıkarılmasına engel olmak, kendi yerine başkasını sınava sokmak veya başkasının yerine sınava girmek fiili ise iki yarıyıl uzaklaştırma cezasını gerektirmektedir.
    5. Yükseköğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliği gereği her ne amaçla olursa olsun sıra, duvar vb. yerlere yazı yazmak yasaktır. Kopya vs. için yazılmış her türlü yazı, işaret vb. sırada oturan öğrencinin sorumluluğunda olup, bu durumla karşılaşan öğrencinin durumu sınav sorumlusu veya gözetmene ileterek yerinin değiştirilmesini talep edebilir.
    6. Sınav salonunda sıra üzerinde sınav evrakı ile gerekli araç, gereç dışında herhangi bir eşya bulundurulamaz.

Yüksekokul Müdürlüğü