Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:02

Prof. Dr. Hasan Hüseyin Önder, 1982 yılında Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Endüstri Mühendisliği bölümünde lisansını, 1986 yılında Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. University Of Wales College Of Cardiff doktoralı olan hocamız 1995-2003 yılları arasında Gazi Üniversitesinde Anabilim Dalı Başkanlığı ve Bölüm Başkanlığı, 2009-2010 yılları arasında Bayburt Üniversitesi Dekan Yardımcılığı ve Enstitü Müdürlüğü olmak üzere birtakım idari görevlerde bulunmuştur.

2011 yılından bu yana okulumuzda profesör ünvanı ile görev yapmakta olan Hasan Hüseyin Önder’in, “Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı” adlı bir bilimsel kitabı, “An Expert System to Estimate the Capacity of Harvesting Energy from Biogas and Its Capacity in TRNC” , “ Ergonomik Çevre Faktörlerinin Düzenli Takip Edilmesi İçin Bilgisayar Destekli Program Oluşturulması”, “ E-Üniversite için Esnek bir Framework Geliştirilmesi ve Uygulanması” ve “Bulanık Ahp Yöntemi İle Müşteri Güvenilirlik Düzeyinin Belirlenmesi ve Optimum Kazançlı Fiyatlandırma” gibi ulusal ve uluslararası alana katkı sağlayan çalışmaları mevcuttur.

Çalışma hayatının son 10 yılını okulumuz akademik kadrosunda tamamlayan hocamız; Bilgi Sistemleri Teknolojileri, Tedarik Zinciri Yönetimi, Girişimcilik ve Proje Yönetimi gibi dersler vererek öğrencilerimize katkılar sağlamış olup ayrıca deneyimleri ile de çalışma arkadaşlarına yardımcı olmaya özen göstermiştir. Bizler de hocamıza okulumuza kattıkları için teşekkür ediyor, hayatının bundan sonraki döneminde sevdikleri ile birlikte sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir ömür geçirmesini temenni ediyoruz.