Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:02

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Diler’in Yüksekokulumuzu Ziyareti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler 13.01.2020 tarihinde saat 09:30 ile 16:30 arasında beraberinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. H. Cenk Bayrakçı ile birlikte gün boyunca okulumuzda görüşmeler gerçekleştirdi.

Rektörümüz programına ilk önce saat 09:30’da Isparta MYO Müdürü Doç. Dr. Abdullah Sütçü, müdür yardımcıları ve bölüm başkanlarıyla yaptığı toplantı ile başladı. Bu oturumda Isparta MYO idaresinden ve her bir bölüm başkanından bilgilendirme aldı. Müteakiben “uygulamalı eğitimde ortak akıl” ilkesine uygun biçimde ön lisans eğitiminin bugünü ama daha çok geleceği ile ilgili bir projeksiyonu masaya yatırdı. Özellikle 3+1 eğitim modeli kapsamında görüşlerini ve beklentilerini aktardı. Uygulamalı eğitime yön verici cesaretlendirmelerde bulundu.Proje odaklı araştırmalar ve öğrenci odaklı eğitimin yanı sıra idareden ve bölüm başkanlarından nitelikli akademik çıktıların üretilebileceği ve akademik üretkenliğe yönelik etkileşimin sağlanabileceği akademik bir iklim oluşturmalarını özellikle talep etti, Üniversitemizin uluslararasılaşma sürecini hızlandırmada akademik çalışmaların önemini vurguladı.

Rektörümüz saat 10:30’dan itibaren sırasıyla Dış Ticaret Bölümü, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü,  Muhasebe ve Vergi Bölümü, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü ve Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü’nün akademik çalışanlarıyla kapsamlı ve uzun görüşmeler gerçekleştirdi. Aşçılık bölümümüz hocalarının ve öğrencilerinin birlikte hazırladıkları ikramlar eşliğinde samimi bir sohbet ortamında gerçekleştirilen bu görüşmelerde, Rektörümüz tüm bölüm hocalarının düşüncelerini, önerilerini ve sorunlarını dinlerken kurumsal kalitenin artırılması amacıyla öğretim elemanlarından beklenilenleri de ifade etti.  

Rektörümüz 15.01.2020 tarihinde saat 13:30 ile 15:30 arasında ise beraberinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Fakir ile birlikte önce Tasarım Bölümü’nün ardından Yönetim ve Organizasyon Bölümü’nün tüm akademik çalışanlarıyla toplantılarına devam etti.

Yaklaşık İki gün boyunca Isparta MYO ailesi üyelerince güvenin, umudun ve şevkin egemen olduğu bir duygu ikliminde gerçekleşen bu toplantılar, kurumumuza yönelik aidiyet duygusunun pekişmesine, gelecek zaman diliminde meşakkatli görünse de uygulamalı eğitim yolculuğunda coşkunun ve manevi hazzın şimdiden hissedilmesine katkı sağladı. Okulumuzun tüm iç paydaşları kendilerine duyulan bu saygı ve güveni en derinden ve en samimi yoldan hissetti, yaşadı.

 

Isparta Meslek Yüksekokulu’nun çalışanları olarak bizlere her birimizin değerli olduğu inanç ve düşüncesi mesajını verecek kadar samimi; kurumsal yolculuğun ve geleceğe odaklı köşe taşlarına dair her bir amacın ve hedefin aşamalı biçimde nasıl ulaşılacağını zihnimize işleyecek kadar da gerçekçi bir çerçevede kıymetli zamanlarını bizlere ayırdığı için Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Diler’e ve yakın çalışma arkadaşlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz