TEK DERS SINAVI NEDİR?

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği kapsamında “Bahar yarıyılı, güz yarıyılı veya varsa yaz okulu sonunda en az 2.00 GNO ile mezuniyet durumunda olup, staj dersi hariç sadece bir dersten FF veya FD ile başarısız olan ve o derse devam etmiş öğrenciler için, dönemine bakılmadan tek ders sınavı adıyla bir defaya mahsus olmak üzere gerçekleştirilen sınav”dır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

·       En az 2.00 GNO’ya sahip,

·       Tüm zorunlu ve seçmeli dersleri ile UOS, YÖK derslerini almış,

·       Staj dersi hariç sadece bir dersten FF veya FD ile başarısız olan ve o derse devam etmiş(NA derslerden tek ders sınavına girilemez)

Öğrencileri tek ders sınavına başvurabilir.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvurular 18-19 Temmuz 2022 tarihlerinde 19 Temmuz mesai bitimine kadar (saat 17.00’e kadar) OBS sistemi üzerinden yapılabilir.

OBS ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPAMIYORUM, NE YAPABİLİRİM?

1) Yazılmış olduğunuz derslerin notları transkriptinize henüz yansımamış olabilir.

Çözüm: Yazıldığınız bütün derslerin notları transkriptinize işlendiğinde yeniden deneyebilirsiniz.

2) Başarısız olduğunuz birden fazla dersiniz vardır.

Çözüm: Tek ders sınav hakkından yararlanamazsınız. Yaz okulu ya da dönem içinde başarısız derslerinizi 1’e indirebilirseniz ve koşulları sağlarsanız tek ders sınavı hakkından yararlanabilirsiniz.

3) Teknik sorunlar yaşıyor olabilirsiniz.

Çözüm: Teknik sorun yaşıyor iseniz, bu durumda başvurunuzu başvuru tarihleri içerisinde dilekçe vererek yapabilirsiniz. Durumunuz incelendikten sonra başvurunuz işleme alınacaktır.

4) Başvuru tarihini kaçırmış olabilirsiniz.

Çözüm:Başvuru tarihi geçmesi durumunda hiçbir koşulda başvuru yapılamamaktadır.

TEK DERS SINAVI NE ZAMAN?

Tek ders sınavı 22.07.2022 Cuma günü saat 11.00’da Isparta MYO B-9 nolu salonda yüz yüze olarak yapılacaktır ve telafisi bulunmamaktadır.

TEK DERS SINAVINA HAK KAZANDIĞIMI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

20.07.2022 Çarşamba Günü mesai sonrası Isparta MYO web sayfasından ilan edilecektir.

Tüm öğrencilerimize sınavlarda başarılar dileriz.