Üniversitemizin “ISUBÜ-COVID-19: Salgının Neden Olduğu Sorunlara Sosyal, Beşeri ve Teknik Çözümler” temalı Proje Çağrısına istinaden okulumuz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Umut Can ÖZTÜRK yürütücülüğünde Prof. Dr. Abdullah SÜTÇÜ, Doç. Dr. Nesrin Şalvarcı TÜRELİ, Doç. Dr. Mustafa DEMİRKIRAN, Dr. Öğr. Üyesi, Mehmet DİNÇ ekibinin “Salgın ve Benzeri Krizlere Karşı KOBİ’lerin Örgütsel Bağışıklığının Artırılması: Isparta Örneklemi ve Küresel Karşılaştırma” isimli projesi ön değerlendirme, mülakat ve ikincil hakem değerlendirmesini geçerek kabul almıştır.

COVID-19 Salgını dünya çapında büyük ölçekli yaşam kaybına ve ciddi insani sıkıntılara neden olmakla beraber makro boyutta ülkelerin ekonomilerini tahrip ettiği gibi mikro boyutta işletmeleri de bu beklenmeyen süreçten olağanüstü şekilde etkilemiştir. Hatta birçok uzman göre örgüt yönetimi salgından önce ve salgından sonra olarak bir daha aynı olmayacak şekilde dönüşüme başlamıştır. Kimi örgütler bu süreçte aşırı hasar alarak piyasadan çekilirken kimisi ise büyüme trendine girmiş ya da hasarsız sayılabilecek şekilde atlatmıştır. İşte tam da bu noktada merak edilen durum ortaya çıkmaktadır; “Salgın sürecinde örgütler nasıl ayakta kalmayı başarmıştır, başarılı ile başarısız olanları ayıran özellikler neler olmuştur?”.  Projenin amacı yukarıda söz geçen bu sorunun cevabını bulmak için Isparta İli kapsamında yer alan KOBİ’ler üzerinde bir seri araştırma yapılarak metaforik bağlamda onlara bu ve sonraki benzer süreçlerde kendi kendilerine ayakta kalmaları adına reçete ve bağışlılıklarını artırıcı önlemler sunmaktır.

Projenin hazırlanması sürecinde emeği geçen tüm üyelerimizi tebrik eder gelecekteki çalışmalarında başarılar dileriz.