17 Ağustos 2018 Cuma

"Minik Ellere Bir Kitap Da Sen Uzat" Projesi Başarıya Ulaştı

13 Şubat 2018 Salı 09:08 tarihinde eklendi | 359 defa okundu
Süleyman Demirel Üniversitesi Isparta Meslek Yüksekokulu ve öğrencilerinin destekleriyle başlatılan ‘Minik Ellere Bir Kitap Da Sen Uzat’ kampanyası sayesinde Sütçüler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaklaşık 1600 adet kitap teslim edildi.

Isparta Meslek Yüksekokulunda yürütücülüğünü Yrd. Doç. Dr. Ahmet YILDIRIM'ın yaptığı, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan ÇARIKÇI ile Yrd. Doç. Dr. Gonca MANAP'ın görev aldığı Isparta'daki köy okullarına müfredata uygun kitap dağıtılmasını içeren "Minik Ellere Bir Kitap Da Sen Uzat" projesi başarıya ulaştı.

Dijital bilgi kaynaklarının rekabetine rağmen ilkokul öğrencilerinin okuma kaynakları konusunda kâğıt baskılı kitapların hâlâ önemli ve işlevsel olduğu fikrinden yola çıkan Isparta Meslek Yüksekokulu Yönetimi başlatılan bu kampanyaya katılım hayli yoğun oldu.

İnsanımıza okuma alışkanlığının kazandırılmasında en kritik zamanın ilkokul yılları olduğunu belirten Isparta Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Aktel, "tüm bölümlerimizin desteği ve öğrencilerimizin duyarlılığı sayesinde başlatılan bu kampanya ile toplanacak kitapların çevremizdeki okullar için anlamlı bir hediye" olacağını söyledi.

Proje kapsamında Sütçüler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaklaşık 1600 kitap teslim edildi.