TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI

PROGRAM TANITIMI

Bir bilim olma yolunda hızla ilerleyen turizmin temel amacı; bölge halkının refahını artırmak, bölgelerdeki işletmelere yeterli karlılık sağlamak ve ekonomik gelişmeye katkıda bulunmak olduğu kadar, turizmin dayandığı ve onun varoluş nedenini oluşturan kaynakların korunması ve optimal kullanımını sağlamasıdır. Her geçen yıl ülkeye daha fazla turist çekerek ülkeye döviz girdisini artırmak ve ekonominin dengeli bir şekilde dağılımını sağlamaktır. Bu nedenle turizmin amaçları bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel amaçları ile uyum içerisinde olmalı, ulusal ve bölgesel çıkarları desteklemeli ve turizm stratejilerinin oluşturulmasından önce belirlenmelidir.

Hızlı bir şekilde gelişen ve değişen turizm sektöründe müşteri beklentilerini en üst düzeyde karşılayabilecek nitelikli mesleki elemana duyulan ihtiyaç her gün biraz daha artmaktadır. Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri bölümü içerisinde yer alan Turizm ve Otel İşletmeciliği programı; sektör ile ilişki ve işbirliği içerisinde sektörün ihtiyacını karşılamak için uygun nitelikte eleman yetiştirilmesini, yetiştirilen elamanların sektörde istihdam edilmesini, akademik ve mesleki yeterlilikleri kazandırmayı amaçlayan dört yarıyıllık bir önlisans programıdır. Öğrenim süresi 2 yıl olup zorunlu 60 iş günü staj bulunmaktadır. Turizm ve otel işletmeciliği alanında teorik ve pratik bağlamda yeterli bilgi ve beceriye sahip olarak mezun olan öğrenciler “Turizm Meslek Elemanı” unvanını almaktadır

PROGRAMIN AMACI

Turizm ve ağırlama sektörünün, başta otel işletmeleri olmak üzere yiyecek-içecek, ön büro, kat hizmetleri bölümlerinde çalışabilecek, gerektiğinde bölüm yöneticiliği görevini üstlenmeye aday, bilgi, beceri ve davranışa sahip elemanlar yetiştirmektir.

turizm ile ilgili görsel sonucu

PROGRAM ÇALIŞMA ALANLARI

Mezun olan veya öğrenim gören öğrenciler aşağıda belirtilen sektör dallarında çalışma imkanı bulabilirler.

Otel İşletmeleri

Seyahat Acenteleri