Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Tanıtımı

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü altında yer alan Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, Genel Turizm, Turizm Pazarlaması, Otel İşletmeciliği, Tur Operatörlüğü ve Seyahat Acentacılığı, Yiyecek İçecek Servisi, Kat Hizmetleri, Otelcilik Otomasyon dersleri yanında İngilizce ve Mesleki İngilizce başta olmak üzere teorik ve uygulamalı eğitim temelinde örgün eğitim derslerini kapsayan ve öğrencinin ilgi alanına göre farklı seçmeli derslerle desteklenen bir programdır. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı’nda öğrenim süresi dört yarıyıldır. Zorunlu 60 iş günü staj bulunmaktadır. Aynı zamanda “İşletmede Mesleki Eğitim” dersi kapsamında öğrenci, bir akademik eğitim-öğretim dönemini kapsayan Güz veya Bahar yarıyılında kendi alanı ile ilgili uygun işletmelerde “İşletmede Mesleki Eğitim” dersini uygulamalı eğitim modeline göre tamamlar. Staj ve işletmede mesleki eğitim süresince sosyal güvenlik hakları üniversite tarafından sağlanır. Öğrenim süresi sonunda mezun olan öğrencilere “Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programından mezun olmuştur” diploması verilir. Programdan mezun olan öğrenciler ‘‘Meslek Elemanı’’ unvanına sahip olur. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı’nda öğrencinin uzmanlaşacağı alanları belirlemelerine yardımcı olacak teknik gezi, panel ve konferanslarla öğrencilerin bakış açılarına katkı sağlamak hedeflenmektedir. Ayrıca öğrencilere, yurtdışı stajı ve ERASMUS eğitim olanakları sunulmaktadır. Teorik bilginin uygulamalı eğitim ile pekiştirilmesi ilkesiyle insan kaynağına akademik ve pratik mesleki yeterliliklerin kazandırılması, nitelikli işgücünün ortaya çıkarılmasını sağlamakta ve bunun yanı sıra üniversite ve sektör iş birliği sayesinde toplumsal faydanın artmasında önemli bir görev yerine getirilmiş olmaktadır. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı’ndan mezun olan öğrenciler dikey geçiş olanağı ile örgün eğitim ve açık öğretim kapsamında eğitim-öğretimlerine devam edebilmekte, kamu ya da özel sektörde çalışma olanaklarını değerlendirebilmekte ve birer girişimci olabilmektedir.

                                                                        Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Vizyon- Misyon 

Vizyon

Turizm ve konaklama sektörünün dinamik ve hızlı değişen yapısına uyum sağlayan, uygulamalı eğitim anlayışıyla fark yaratan, yenilikçi ve sürdürülebilir hizmet modellerine adapte olabilen, etik değerlere ve mesleki sorumluluk bilincine sahip, sektörde aranan profesyoneller yetiştiren, alanında örnek gösterilen öncü bir program olmak.

Misyon

Turizm ve konaklama sektörüne yönelik, uygulamalı eğitimle desteklenen, mesleki bilgi ve becerilerle donatılmış, sektörel yeniliklere ve teknolojilere uyum sağlayan, hizmet kalitesini esas alan, etik değerlere bağlı, sorumluluk bilinci yüksek ve sektörde aranan nitelikli ara insan gücünü yetiştirmek.


                                              Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Organizasyon Şeması 




18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 7141 Numaralı Kanun” ile Isparta’da Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulmuştur. Böylelikle Isparta Meslek Yüksekokulu, 7141 sayılı "Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" uyarınca 1992 yılında kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinden ayrılarak yeni kurulan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne (ISUBÜ) bağlanmıştır. Yılların birikimi ve yeni bir heyecanla  Isparta’nın ve Üniversitenizin sosyal bilimler çerçevesinde öncü bayrağını taşımaktadır. Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü içerisinde yer alan Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı örgün eğitim-öğretim temelinde gelenekselden küresele uzanan mutfak çeşitlerini, üretim sürecini ve bu süreçte kullanılan tekniklere uygun araç-gereç ve donanımın kullanılmasını sağlar. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, yiyecek-içecek sektörünün ihtiyacına cevap verebilecek mutfakları ve eğilimleri konu almaktadır. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı’nda öğrenim gören öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği kapsamında temel bilgi ve becerileri kazanmanın yanı sıra alan içi ve alan dışı seçimlik derslerle desteklenir. Derslerle ilgili genel tüketim giderleri üniversite tarafından karşılanmaktadır.
Isparta için tıklayınız

OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ KOMİSYON ÜYELERİ

İntibak Komisyonu

Program

Komisyon Başkanı

Üye

Üye

Yedek Üye

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Doç.Dr.Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN

Öğr.Gör.Cemalettin GÜVEN

Doç.Dr.Umut Can ÖZTÜRK

Doç.Dr.Hamza KANDEMİR

Aşçılık

Doç.Dr.Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN

Doç.Dr.Hamza KANDEMİR

Öğr.Gör.Cengiz Han ALABACAK

Öğr.Gör.M.Anıl KÜÇÜKYAMAN

Staj Komisyonu

Program

Komisyon Başkanı

Üye

Üye

Yedek Üye

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Doç.Dr.Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN

Doç.Dr.Hamza KANDEMİR

Öğr.Gör.Cemalettin GÜVEN

Doç.Dr.Umut Can ÖZTÜRK

Aşçılık

Doç.Dr.Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN

Öğr.Gör.Cemalettin GÜVEN

Öğr.Gör.M.Anıl KÜÇÜKYAMAN

Öğr.Gör.Cengiz Han ALABACAK

İşletmede Mesleki Eğitim Komisyonu

Program

Komisyon Başkanı

Üye

Üye

Yedek Üye

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Doç.Dr.Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN

Doç.Dr.Hamza KANDEMİR

Doç.Dr.Umut Can ÖZTÜRK

Öğr.Gör.Cemalettin GÜVEN

Aşçılık

Doç.Dr.Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN

Doç.Dr.Hamza KANDEMİR

Öğr.Gör.Cengiz Han ALABACAK

Öğr.Gör.M.Anıl KÜÇÜKYAMAN

Mezuniyet Komisyonu

Program

Komisyon Başkanı

Üye

Üye

Yedek Üye

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Doç.Dr.Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN

Doç.Dr.Umut Can ÖZTÜRK

Öğr.Gör.Cemalettin GÜVEN

Doç.Dr.Hamza KANDEMİR

Aşçılık

Doç.Dr.Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN

Öğr.Gör.Cengiz Han ALABACAK

Öğr.Gör.M.Anıl KÜÇÜKYAMAN

Öğr.Gör.Cemalettin GÜVEN

 

 

 

%10'a Giren Öğrencilerin Komisyonu

Program

Komisyon Başkanı

Üye

Üye

Yedek Üye

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Doç.Dr.Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN

Doç.Dr.Umut Can ÖZTÜRK

Doç.Dr.Hamza KANDEMİR

Öğr.Gör.Cemalettin GÜVEN

Aşçılık

Doç.Dr.Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN

Doç.Dr.Hamza KANDEMİR

Öğr.Gör.M.Anıl KÜÇÜKYAMAN

Öğr.Gör.Cengiz Han ALABACAK

Yatay Geçiş Komisyonu

Program

Komisyon Başkanı

Üye

Üye

Yedek Üye

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Doç.Dr.Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN

Doç.Dr.Hamza KANDEMİR

Öğr.Gör.Cemalettin GÜVEN

Doç.Dr.Umut Can ÖZTÜRK

Aşçılık

Doç.Dr.Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN

Öğr.Gör.Cengiz Han ALABACAK

Öğr.Gör.M.Anıl KÜÇÜKYAMAN

Öğr.Gör.Cemalettin GÜVEN

Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu

Program

Komisyon Başkanı

Üye

Üye

Aşçılık- Turizm ve Otel İşletmeciliği

Doç.Dr.Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN

Doç.Dr.Umut Can ÖZTÜRK

Öğr.Gör.M.Anıl KÜÇÜKYAMAN

Değerlendirme ve Akreditasyon Komisyonu

Program

Komisyon Başkanı

Üye

Üye

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Doç.Dr.Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN

Doç.Dr.Umut Can ÖZTÜRK

Öğr.Gör.Cemalettin GÜVEN

Aşçılık

Doç.Dr.Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN

Doç.Dr.Umut Can ÖZTÜRK

Öğr.Gör.Cemalettin GÜVEN

Kariyer Planlama Komisyonu

Program

Komisyon Başkanı

Üye

Üye

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Doç.Dr.Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN

Doç.Dr.Umut Can ÖZTÜRK

Doç. Dr. Hamza KANDEMİR

Aşçılık

Doç.Dr.Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN

Doç.Dr.Umut Can ÖZTÜRK

Dr. Öğr. Üyesi Gürkan KALKAN



Ulusal ve Uluslararası Öğrenci Hareketliliği

Üniversitemiz ve programımız ulusal ve uluslararası öğrenci hareketliliğini desteklemektedir. Detaylı bilgi almak için ErasmusMevlana, Farabi linklerinden Bölüm Koordinatörlerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Öğrenci Bilgi Sistemi için tıklayınız

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı için tıklayınız

Öğrenci E-posta Giriş Sayfası için tıklayınız

Burs ve Sosyal İmkanlar için tıklayınız

Öğrenci Formları için tıklayınız

Staj için tıklayınız

3+1 İşletmede Mesleki Eğitim için tıklayınız

Ders İçerikleri için tıklayınız