Yayın Tarihi: 01.03.2025 22:56

Isparta Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, "Mutfak Zekâları için Küresel Değişim" temalı #TarihiKaydet mottosuyla düzenlenen Culinary Forum 2025'e katılım sağladı. Öğrenci, akademisyen ve iş dünyasından temsilcilerin yer aldığı forum gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında büyük etki oluşturdu.


Bölüm öğretim elemanları tarafından gerçekleştirilen etkinlik kapsamında akademik personel ve öğrenciler tam kadro olarak foruma katılım sağlandı. Aynı zamanda teorik ve uygulamalı eğitimin gereği olarak toplumsal katkı vizyonu çerçevesinde yenilikçi yaklaşımların yer aldığı bu forum sayesinde üniversite-sektör entegrasyonu sağlandı.


Culinary Forum 2025, gastronomi dünyasında bilgi alışverişini teşvik eden ve alanında öncü isimleri bir araya getiren önemli bir etkinlik olarak başarıyla tamamlanmıştır. 

Bu yıl, mutfak sanatları, turizm ve gastronomi biliminin farklı yönlerine dair derinlemesine tartışmalar yapılmış, katılımcılar çeşitli seminerler ve atölye çalışmaları ile teorik ve pratik bilgilerini pekiştirme fırsatı bulmuşlardır. 

Etkinlik, gastronomiye dair yenilikçi fikirlerin ve uygulamaların paylaşıldığı, sektördeki en son gelişmelerin tartışıldığı verimli bir platform olmuştur.

Culinary Forum’un düzenlenmesinde emeği geçen tüm konuşmacılara, katılımcılara ve organizasyon ekibine teşekkür ederiz. Bu eşsiz deneyimin bir parçası olduğumuz için Isparta Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı olarak teşekkürlerimizi sunarız.



YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Arif Bilgin, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal ile birlikte gastronomi ve turizm sektöründeki profesyonellerin, akademisyenlerin ve bu alana ilgi duyan herkesin bir araya geldiği yaklaşık 9250 kişinin ziyaret ettiği Culinary Forum’a Üniversitemiz öğrencileri ve akademisyenleri de yoğun ilgi gösterdi.