Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:02

İşyeri Eğitimine ilişkin danışman atamalarınız en kısa sürede tamamlanacaktır. Atama işlemlerinizden sonra danışmanlarınız sizlere işleyiş kurallar ve içerikler hakkında gerekli tüm bilgileri paylaşacaklardır. İşyeri Eğitimi alan tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

İşyeri eğitimi ile ilgili yönetmelik ve diğer mevzuat gereği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Meslek Yüksekokulları İşletmede Mesleki Eğitim Uygulamaları Usül ve Esasları madde 5(4) kapsamında Öğrenci, İşletmede Mesleki Eğitime gideceği dönem İşletmede Mesleki Eğitim dersi yanında devamını alıp başarısız olduğu dersleri ve uzaktan eğitim metodu ile YÖK zorunlu derslerini alır. İşletmede Mesleki Eğitim Dersi ile birlikte devam koşulunun sağlanmadığı dersler(NA ve daha önce hiç alınmamış dersler) aynı anda alınamamaktadır.  Bu konu ile bilgilendirmelerimizi 18 Temmuz 2022 Pazartesi https://ispartamyo.isparta.edu.tr/tr/haber/isletmede-mesleki-egitim-2022-2023-guz-donemi-basvurulari-basladi-33111h.htmlduyurumuzda sizlerle paylaşmıştık.

İşletmede Mesleki Eğitim’e gideceği dönem itibarı ile önceki dönemlerden devamsız veya almadığı dersi olmaması ve Genel Ağırlıklı Not Ortalamasının (GNO) 1.8 veya üzeri olması ön şartını sağlayan öğrencilerimizin tercihleri doğrultusunda dönem dağılımları gerçekleştirilmiştir. Dönem tercihi işlemini gerçekleştirmeyen öğrencilerimiz için Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Meslek Yüksekokulları İşletmede Mesleki Eğitim Uygulamaları Usül ve Esasları Madde 10(2) kapsamında bölüm komisyonlarının değerlendirmesi sonucunda dönem dağılımları yapılmıştır. Bu konu ile ilgi duyurumuzu 12 Ağustos 2022 Cuma https://ispartamyo.isparta.edu.tr/tr/haber/2022-2023-egitim-ogretim-yili-guz-donemi-isletmede-mesleki-egitim-yapacak-ogrencilerimizin-listesi-33249h.htmllinkinden detayları ile sizlerle paylaşmıştık.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında işyeri eğitimi ile ilgili dönem tercihini yap(a)madıkları için daha önce duyurulan bölüm kurul kararlarıyla güz yarıyılında iş yeri eğitimi dönemi tanımlanan öğrencilerimiz için ekle-sil ve mazeretlerini iletmeleri için detaylı bilgilendirmelerimizi daha öncesinde ve 14 Eylül 2022 Çarşamba https://ispartamyo.isparta.edu.tr/tr/haber/isyeri-egitimi-guz-yariyilinda-donem-tercihini-yapamamis-ogrencilerimizin-dikkatine-33389h.html  duyurumuzda sizlerle paylaşmıştık.

Belirtilen usul, esaslar ve bilgilendirmeler dışında işlem gerçekleştiren ya da herhangi bir işlem yapmayan öğrencilerimizin işlemleri yönetim kurulumuz kararıyla sistem üzerinden düzenlenmiştir (İşyeri eğitimi döneminde olan öğrencilerimiz üzerinden NA ya da Almadıkları dersler silinmiştir. Yanlış dönem derslerini seçen öğrencilerimizden ilgili dersler silinerek işyeri eğitimi dersi ataması yapılmıştır.). Mazeretli kayıt ve ekle-sil başvurularının süreleri geçtiği için tüm işyeri eğitimi ve dönem işlemlerine ilişkin değişiklikler yapılmayacaktır.

Tüm öğrencilerimize başarılı bir dönem dileriz.